Danieles Månekåseri: Total solformørkelse i Væren

Apr 07, 2024

Total solformørkelse i Væren 08.04.2024 kl.20:20

Sol, Måne og Chiron i nøyaktig konjunksjon: knall, fall eller helbredelse?

Kardinale tegn er nye begynnelser knyttet til årstidene og de fire himmelretningene. Væren, Krepsen, Vekten og Steinbukken representerer kardinal energi, det vil si igangsettingskraft.

Om våren, ved vårjevndøgn, nyter vi følelsen av at dagen endelig blir lengre enn natten og vi får energi til å starte nye prosjekter, rengjøre utemøblementet og gjøre oss klar til å leve mer ute enn inne. Varmeflaske, pledd og røyk fra peisen byttes ut med naturens luft og lys. En herlig tid for de fleste av oss. Forventningsglede og visualisering av nye mål står på dagsordenen. Mars, planeten for innsatsvilje, utadgående kraft og styrke leder an.

Det er ikke tilfeldig at en av de viktigste årstidsfestene i vår kultur er knyttet til nettopp denne sesongen. Fastleggelsen av datoen for første påskedag er gjort ut fra astronomiske forhold mellom Sol, Måne og Jorden. Først må det være vårjevndøgn (markert ved Solens inntreden i Værens tegn), så avventer man den første fullmåne etter vårjevndøgn, og den første påfølgende søndag etter fullmånen er første påskedag.

Påsken skjer altså alltid ved avtagende Måne. Mon tro hvorfor? I påsken feirer vi livets seier over døden. Liv og ånd her representert ved Solen og materien representert ved Månen. Solens kraft stiger, Månens kraft faller – selv om begge står i Væren.

Nå i 2024 får vi et ekstremt sterkt fokus på dette, siden påsken inntreffer nøyaktig i midten av eklipse-sesongen. Vi har en måneformørkelse 25. mars, den tilhørende solformørkelsen er 8. april og påsken er i helgen mellom de to.

Solformørkelsen er total. Den er synlig tvers over USA, fra Texas til Maine. Hos oss er den ikke synlig, da Solen er på descendenten og akkurat holder på å gå ned. Men vi vet jo at synligheten overhodet ikke er avgjørende for at en eklipse virker. Hvilket område i livet ditt blir truffet avhenger av ascendenten din. Men tenker vi kollektivt for oss alle her i Norge er det slik at både 6. og 7. hus er berørt. Det kan tyde på at vi skal gå varsomt inn i personlige relasjoner og behandle potensielle konfliktområder med omhu. Mandag kveld i uke 15 er kanskje ikke det tidspunktet du skal ta opp det vanskelige temaet du har brent inne med i lang tid allerede.

Eller er det kanskje det likevel? Vel, jeg vil si at det kan være duket for en eksplosjon på det sjelelige området. Kanskje det trengs for å rense luften? Men samtidig er sjansen stor for at vonde ord og tanker kommer for dagen, som muligens best hadde forblitt usagt.

Etter min mening vår individuelle opplevelse av eklipser i ganske høy grad avhengig av vårt bevissthetsnivå og våre intensjoner. Derfor tør jeg ikke lage prognoser om hva som kan skje i de globale konfliktområdene i verden. I våre egne liv, selv om vi ikke har fullstendig kontroll over hva som skjer, kan vi dog alltid bestrebe oss å løfte følelsene, tankene og handlingene våre opp til et sjelelig-åndelig perspektiv. Og her kommer påske-idéen inn.

I min verden er den gammelgreske Chiron-mytologien knyttet til oppstandelses-mysteriet. For hvem er den ultimate sårede healeren? Det er Kristus selv, som har tålt fornedrelse og lidelse frivillig og uten motmæle fordi det hele var del av en guddommelig plan med en høyere mening. I den førkristelige fortellingen ofrer Chiron seg til fordel for Prometevs, som representerer den guddommelige gnisten i hvert menneske. I den kristne fortellingen ofrer Kristus seg av nøyaktig samme grunn: at livgivende krefter skal kunne strømme inn i alt det jordiske: menneskeheten, naturen og hele kloden som organisme. 

Eklipsen 8. april er i nøyaktig konjunksjon med Chiron. Og når jeg sier nøyaktig, så mener jeg nøyaktig: både Sol, Måne og Chiron står på 19 grader og 24 minutter Vær. Solen er opphøyet i Væren. Og innenfor Væren er det den nittende graden hvor Solen er spesielt opphøyet. At Solens lys utslukkes akkurat på dette stedet, samtidig som Chiron også er til stede ekstremt oppsiktsvekkende.

Potensialet for helbredelse er stor. Men mest sannsynlig vil et bety at du må gi avkall på noe for å få det til. Det kan være at du må se dine egne ubevisste aggressive impulser i øynene. Kanskje du må slutte å tenke at en diskusjon, der motstridende meninger fremmes, per definisjon må ende med at den ene vinner og den andre taper. Den største seier er seieren over seg selv.

Vil det bli knall, fall eller oppreisning og helbredelse? Under eklipser kan alt skje. Store begynnelser og/ eller store endinger. Hvordan vil det slå ut i ditt liv? En mulighet er å se i hvilket hus 19 grader Vær faller hos deg. En annen mulighet er å melde deg på til webinaret i regi av Norsk Astrologisk Forening som jeg skal holde 8. april kl. 18:00. Der skal jeg gå gjennom mulige virkninger i alle 12 husene. At webinaret ble lagt på akkurat denne dagen var forresten «tilfeldig», for datoen var bestemt før temaet ().

Jeg vil ende dette månekåseriet med litt optimisme. Den australsk-engelske astrologen Bernadette Brady har tolket alle eksisterende eklipse-serier. Hun sier følgende om saros-serie 8 nord, som den nært forestående totale solformørkelsen er en del av: «Oppfinnsomhet og geniale innskytelser kjennetegner denne eklipse-serien. Den enkelte vil kunne oppleve intuitive kvantesprang, innsikter, gode idéer, visjoner og klare drømmer. Den ny erobrede inspirasjonen vil trekke individet bort fra dets sosiale miljø og relasjoner og dermed forårsake spenninger i det private liv. På denne tiden trenger man å være fri, om enn bare for et par uker.»

Ønsker deg en inspirerende eklipse og at du oppnår neste nivå på din helt personlige healing-reise til større helhet og livsglede!

 

Klem fra Daniele

Vær den første som får vite det nye som skjer!

Bli med i nyhetsbrevet mitt, så er du alltid den første som får vite det når jeg har noe nytt å dele med deg!

Ved å sende inn navn og e-post godtar du at jeg sender deg e-poster med tips og relevante tilbud

Jeg liker heller ikke spam, e-posten din er trygg hos meg!